[4]

DRO: Mixing Mag and Glass Scales?

[3]
[10] Like what you see?
Click here to donate to this forum and upgrade your account!

Splat

Active User
H-M Supporter - Gold Member ($25)
Joined
Mar 10, 2012
Messages
1,075
Likes
145
#1
My buddy asked me this and I've no clue. I searched but didn't find the answer. Either it's possible but not advisable or not possible which may be why I haven't found the answer. :p Can a glass scale and a magnetic scale both be used into the same display head (both being same brand)? Thanks.
 
Last edited:

darkzero

Global Moderator
Staff member
H-M Supporter - Gold Member ($25)
Joined
Nov 27, 2012
Messages
3,033
Likes
1,897
#2
Should be no problem as long as the scales output the same signals as the DRO is compatible with. Brand doesn't even matter, you can mix that as well.
 

Splat

Active User
H-M Supporter - Gold Member ($25)
Joined
Mar 10, 2012
Messages
1,075
Likes
145
#3
Hey Will. Yeah, I meant same signal(s) not really brand.
 

darkzero

Global Moderator
Staff member
H-M Supporter - Gold Member ($25)
Joined
Nov 27, 2012
Messages
3,033
Likes
1,897
#4
I probably should have just answered simply yes. Most of all the scales made these days all use the same signal. :)
 

henrivdr

Newbie
Registered
Joined
May 14, 2017
Messages
3
Likes
0
#5
I probably should have just answered simply yes. Most of all the scales made these days all use the same signal. :)
Yes, most use a quadrature signal usually marked A and B in the wiring. However some have an extra Z index signal which is triggered at set positions along the scale, this improves the positioning at high speed. The display unit might require this.
Also check the voltage requirement (usually 5V) of the scale against the spec sheet of the display unit.

Sent from my F5321 using Tapatalk
 

KBeitz

H-M Supporter - Gold Member
H-M Supporter - Gold Member ($25)
Joined
Apr 17, 2018
Messages
424
Likes
210
#6
Love the new mag tubes...so much easier to install.
 
[6]
[5] [7]
Top